Boldog Nőnapot kíván a UCC

 

Ma már szinte a világ minden országában március 8. a nők és az általuk képviselt értékek ünnepléséről szól, míg korábban a Nőnap az emancipációs mozgalmak színtere volt. Az évek múlásával a Nőnap politikai háttere vesztett jelentőségéből, így ma már a Nőnap hasonló a Valentin-naphoz és az Anyák napjához. Globális partnereink és a világ számos országában lévő at-home agentjeink által több esetben tapasztaljuk a kultúrák közötti változatosságot, nincs ez másképpen a Nőnap esetében sem, aminek megünneplése országonként változó. Olaszországban például mimózát szokás adni, Franciaországban gyöngyvirágot vagy ibolyát, a United Call Centers-nél pedig legtöbbször tulipánnal kedveskedünk kolléganőinknek.

A UCC céljai között, mind hazai és globális partnereink igényeinek maximális kiszolgálásán túlmutatva, kiemelt fontosságot kap a dolgozók elégedettsége, jó munkahelyi közérzete, munkájuk és magánéletük összehangolásának támogatása. Több éve tudatosan tervezzük és alakítjuk CSR tevékenységünket, azaz vállalati felelősségvállalásunkat, amely minden kollégánk igényeinek kiszolgálásán túl kiterjed a környezetvédelem, az adományozás, a fejlesztés különböző területei, az etikus üzleti magatartás, a vállalati kultúra és az esélyegyenlőség területére is. A United Call Centers a közelmúltban érdemelte ki a Felelős Foglalkoztató cím mellett a Családbarát Munkahely díjat is, amely remek megerősítésként szolgált eddigi tevékenységeinkre, és egy újabb mérföldkövet jelentett a vállalat életében.

A ’XXI. századi mérleghinta - család és hivatás a mindennapokban’ címmel megszervezett konferencián Kozma Richárd - a United Call Centers hazai divíziójának ügyvezető igazgatója - így fogalmazott:

„A hivatalos Családbarát munkahely címünk előremutató, örülünk a kitüntetésnek, hiszen számunkra a család és a hivatás egyensúlya rendkívül fontos. A cím mögött egy olyan munkáltatói szemlélet áll, amely szerintünk nélkülözhetetlen a mai világban. Számunkra ez nem a programokról szól, bár sok van belőlük, nálunk az odafigyelés, a szemlélet kerül igazán fókuszba.”

A UCC számára a felelős foglalkoztatás gyakorlatban való megnyilvánulása a nők irányában nem csak annyit jelent, hogy a gyesről visszatérő dolgozóinknak igény estén lehetővé tesszük a részmunkaidőt. Családbarát munkahelyként igyekszünk minden igényt kielégíteni, amit egy visszatérő szülő elvár a UCC-től. Ezen lehetőségeinket több elem alkotja, többek között a már harmadik éve minden nyáriszünet alkalmával megnyitott gyermekszobánk lehetősége, ami minden dolgozónk gyerkőcének rendelkezésére áll a munkanap elejétől egészen annak végéig. A rugalmas munkaidő lehetőségének megadása, és a délutáni, esti és hétvégi munkabeosztásnál a munka és magánélet egyensúlyának figyelembevétele, valamint, hogy a gyeden, gyesen lévő kolléganőink továbbra is részt vehetnek programjainkon, a gyermekeknek rendezett Mikulás-esteken, alapelv a United Call Centers-nél.

A UCC-nél a mindennapokban is családbarát, munkavállalókat támogató szemlélet húzódik meg, de van egy nap, amikor különösképpen odafigyelünk a nőkre rohanó életünkben. Hiszünk abban, hogy ez az odafigyelés nem korlátozódhat egy meghatározott napra, hiszen az év mind a 365 napján időt kell szánnunk az egymás iránti tiszteletre és a szeretetre.