Fókuszban az edukáció

 

A téma talán sosem volt aktuálisabb, mint most, hiszen egyre több cég számára jelent kihívást a megfelelő munkatársak megtalálása és megtartása.

A UCC-nél Felelős foglalkoztatóként a továbbképzést nem luxusnak tartjuk, hanem a munkatársak megtartásának alapköveként tekintünk rá. Valljuk, hogy ha a megfelelő tudást és készséget a megfelelő időben, képzett trénereinkből álló csapatunk közreműködésével adjuk át, akkor a tréningeknek köszönhetően a szellemi tőkébe való beruházás a lemagasabb megtérülési mutatókat produkálja.

A magyar és a német EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat közös témahetet hirdetett, amelynek fókuszában a munkahelyi edukáció áll. Az EPALE magyarországi nagykövete interjúsorozatot készített öt olyan vállalattal is, amelyek kimagasló szerepet vállalnak kollégáik képzése terén, ennek eredményeképpen Kozma Richárd – a hazai divíziónk ügyvezető igazgatója – mutatta be, hogyan valósítjuk meg a munkahelyi tanulást a UCC-n belül.

,,Azt gondoljuk, hogy a minőségi szolgáltatás az egyik legfontosabb tényező, amivel ki tudunk tűnni a versenytársaink közül.”

A folyamatos képzés a UCC-nél alapelveink közé tartozik. Munkatársaink szakterületükön használt kulcskompetenciái és szakmai felkészültsége határozzák meg sikerességük mértékét, ebből fakadóan tapasztalt trénereink segítségével alkottuk meg a USE-t, ami a „UCC’s Standard of Excellence”-ből alkotott mozaikszó. Célunk, hogy olyan képzéseket biztosítsunk kollégáink számára, amelyeket a napi munkavégzésük során ténylegesen tudnak kamatoztatni, sőt, a képzéseken elsajátított olyan ismereteket, mint például az önismereti, kommunikációs-, együttműködési-, vagy konfliktuskezelési készségüket akár a UCC falain túl, a magánéletükben is felhasználhassák. Minden egyes ügyfélszolgálati tevékenységünk kapcsán munkakörelemzést végzünk, amelynek konzekvenciájaként levonható, hogy az adott feladat sikeres elvégzéséhez, kollégáinknak mely kompetenciákra van szükségük. Ezeket a kompetenciákat képzéseink során a tapasztalati tanulás módszerével adjuk át. Egy-egy gyakorlat elvégzése után munkatársaink maguk vonják le a következtetéseket egyénileg és együttesen is, természetesen szakembereink moderálásával. Úgy érezzük, hogy ezzel a módszerrel hatékonyabb és emlékezetesebb az ismeretanyag elsajátítása.

A jövőre nézve több fejlődési irányt is meghatároztunk. Két éve foglalkozunk szoftverfejlesztéssel, mellyel célunk olyan megoldások kidolgozása, amelyek képesek az ügyfélszolgálati folyamatok területén is összehangolni az automatizmusokat a kollégáink által végzett feladatokkal. Tapasztalatainkból fakadóan hisszük, hogy az erre való felkészülés fontos terület lesz az elkövetkező években. A másik kiemelt fejlesztési terület, hogy miként tudunk még inkább kitűnni az értékesítésben.

Nagyon gyorsan változnak a trendek, a vásárlókat, felhasználókat rengeteg impulzus éri. Folyamatosan kutatjuk és fejlesztjük az értékesítéssel kapcsolatos megoldásainkat, mert amit megfelelőnek ítéltünk tegnap, az már lehet, hogy másnap elavultnak tűnik. A fejlesztésre fordított idő és energia a mindennapokban sokszorosan térül meg. A UCC részéről nem kérdés, hogy a folyamatos képzés, fejlesztés lehet a jövőben is a sikereink alappillére.

A hazai divíziónk ügyvezető igazgatójával készült interjút a következő linkre kattintva olvashatjátok el bővebben:
https://epale.ec.europa.eu/hu/blog/csorog-telefon-interju-united-call-centers-kft-munkatarsaval