„Értékes és használható tudással segítjük a fiatalokat a sikeres karrierépítésben”

Véget ért a DBSC Kerekasztal Karrieralapozó sorozatának idei féléve

December második szerdáján élő Coffee Talkkal zárult a Debrecen BSC Kerekasztal Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban című előadássorozata. Ahogy a Debreceni Egyetem beszámolt erről weboldalának kapcsolódó cikkében, a kurzus idén is nagy sikert aratott: a tanévben több mint 120 hallgató vette fel a tárgyat, így összesen már 500 felett jár azoknak a diákoknak a száma, akik az utóbbi években részt vettek a képzéseken.

A Debrecen BSC Kerekasztal részéről Kissné Nyéki Éva projektmenedzsert kérdeztük az előadássorozattal kapcsolatos alapvető tudnivalókról, és arra kértük, összegezze röviden a legutóbbi félévet:

„Immár 3 éve tartunk képzéseket a Debreceni Egyetemen. A 2021/22-es tanév első félévében angol, magyar és holland nyelven hirdettünk meg üzleti kurzusokat a Debreceni Egyetemen. Mindegyik kurzus egy féléves, kétkredites tárgy, ahol a hallgatók olyan ismereteket sajátíthatnak el a Kerekasztalt alkotó tagvállalatok vezetőitől és szakembereitől, amelyek segítik őket, hogy minél eredményesebben helytálljanak a munka világában.

Egy félév alatt 11-12 előadást tartunk a hallgatóknak, ahol megismerhetik, milyen készségek szükségesek ahhoz, hogy sikeresen érvényesüljünk a nemzetközi üzleti életben, milyenek a hétköznapok „multis” közegben, és hogyan építhet valaki nemzetközi karriert Debrecenből. Mindezt élő példákon és tapasztalatokon keresztül. Úgy véljük, hogy a kurzus évek óta fennálló sikerét éppen ez adja, és ezért lehet az is, hogy a helyek az aktuális előadássorozat meghirdetése után szinte azonnal betelnek.”

Arról, hogy miért fontos maga a képzés, illetve mi a kurzusok alapkoncepciója, Éva így beszélt:

„Az üzleti szolgáltató szektorhoz tartozó nagyvállalatok stratégiai fontosságúnak tartják a hazai oktatás támogatását. A Kerekasztalt alkotó cégek számára kiemelten fontos, hogy idegen nyelveket jól beszélő hallgatók és diákok kerüljenek a munkaerőpiacra. Hogy igazodjunk az iparág napról napra változó elvárásaihoz, kurzusainkat folyamatosan fejlesztjük, hiszen fontos, hogy értékes és használható tudással segítsük a fiatalokat a sikeres karrierépítésben. A hallgatók visszajelzései ugyanolyan fontosak számunkra, mint az iparági elvárások. Célunk, hogy ezeket az ismereteket, a munka világában nélkülözhetetlen tudáselemeket minél közérthetőbben, minél több naprakész példával és tapasztalattal kiegészítve adjuk át a hallgatóknak.

Ezt a célt szolgálják a már hagyománnyá vált „Coffee Talk” eseményeink, amit idén a magyar kurzus zárórendezvényeként is megtartottunk. A legutóbbi eseményen azt a kérdést jártuk körül, hogy mi a siker kulcsa? Az ilyen panelbeszélgetések alkalmával mindig egy-egy aktuális témával foglalkozunk, a szektorhoz kötődő szakembereket megszólaltatva, akár több szempontot is megvizsgálva. Ezzel még teljesebb képet tudunk nyújtani az ágazatról.”

A Kerekasztalt alkotó cégek tervei szerint – akik idén az előadássorozat mellett közösen támogatták a Dorkász Szolgálat Alapítvány Kék Vödör kampányát - a képzések a jövőben is folytatódnak egyetemi kurzusok, szakmai workshopok és előadásokon formájában. Érdemes figyelni a DBSC Kerekasztal közösségi felületeit és weboldalát a legfrissebb információkért.

A Debrecen Televízió híradása az adventi adománygyűjtésről.

Amennyiben szívesen olvasna további híreket az előadássorozatról, kattintson az alábbi hivatkozásokra!