Az elsősegélynyújtás világnapja

Minden évben szeptember 12-én ünnepeljük az elsősegélynyújtás világnapját. A UCC csapatának tagjai már több éve támogatják a Magyar Vöröskereszt tevékenységét és egyben ezáltal csatlakozhattak az elsősegélynyújtás világnapjához. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink tisztában legyenek az elsősegélynyújtás alapjaival és felkészültek legyenek amennyiben szükség lenne ilyen tudásra. Jelentős hangsúlyt fektetünk arra, hogy kollégáink egészségét megőrizzük a közös munka során és a mindennapokban is, ehhez több megoldásunk is született.

Tekintettel a jelenlegi helyzetre a UCC rugalmasan támogatja az otthoni munkavégzést. Márciusban alig 3 nap alatt közel 180 munkatársunknak teremtettük meg az otthoni munkavégzésre való lehetőséget. Ez idő alatt minden kollégánk számára biztosítottuk a lehetőséget korszerű technológiával, hogy zavartalanul folytathassák a tevékenységüket otthonról.

Az elsősegélynyújtás történetéről röviden

Százötven évvel ezelőtt egy észak-olaszországi csata felvetett egy ötletet, amely azóta megváltoztatta a világot. 1859. június 24-én Henry Dunant, egy fiatal genfi üzletember a szörnyű szenvedéseknek és kínoknak volt tanúja a solferinói csata után. A civil lakosságot, főleg nőket és lányokat mozgósította a sebesültek ellátására, tekintet nélkül a csatában betöltött szerepükre. A humanitárius fellépés szükségessége ma is ugyanolyan létfontosságú, mint ahogy 1859-ben volt.

A UCC-n belül a technológia segítségével is fel szeretnénk hívni a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára. Ezért hoztunk létre chatbot-ot munkatársaink számára, amelynek segítségével támogatjuk az otthoni munkavégzést, felhívjuk a figyelmet a rendszeres testmozgásra és tudatos táplálkozásra, valamint azt is jelezhetik, ha segítségre van szükségük.

A sportolásra és a testmozgásra ösztönözzük kollégáinkat a UCC kerékpárflottájával is, amely 80 teljesen felszerelt és karbantartott bicikliből áll. Ezeket a kollégáink munkába járáshoz vagy akár rekreációs célokra is felhasználhatják.


Szeretne többet megtudni rólunk? Kövesse közösségi oldalainkat:
Facebook: https://www.facebook.com/unitedcallcentershungary/
Instagram: https://www.instagram.com/unitedcallcentershungary/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/united-call-centers/