A Tiszta levegő világnapja – 4 lépés egy tisztább világért

 

Szeptember 7-én ünnepelhetjük a Tiszta levegő világnapját. Két okból is nagyon fontos, hiszen a tiszta levegő mind az egészségünk, mind a természet megóvásához kulcsfontosságú. Az egészségünkre elsősorban az apró, láthatatlan részecskék veszélyesek melyek a tüdőt és a vérkeringést károsítják. A káros anyagok továbbá a bolygó felmelegedésével is összefüggésbe hozhatóak.

A UCC környezettudatos vállalat, így számunkra nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet környezetünk és egészségünk megóvása érdekében. A következőkben négy olyan tevékenységet szeretnénk bemutatni, amelyek segítségével sokat tehetünk azért, hogy egy élhetőbb világot teremtsünk.

1. Otthoni munkavégzés, digitális csapatmunka

A UCC már 2008 óta élen jár az otthoni munkavégzés biztosításában. A COVID-19 világjárvány, amely drámaian megváltoztatta életünket, a környezetünkre is nagy hatással volt. A home office egyre elterjedtebb lett, a közlekedés és a munkába járás jelentősen csökkent. A nagyvárosokban és az agglomerációban csökkent a levegő szennyezettsége, megszűnt a szmog, és az ózonrétegnek is kedvezett a csökkenő károsanyag-kibocsátás.

Egy átlagos munkatárs akár naponta 45-50 percet is ingázhat a munkahelye és az iroda között. Bár ezt sokan tömegközlekedéssel teszik meg, nagyon sokan autóba ülnek. Mivel a home office megszünteti a bejárást, az autók és buszok sokkal kevesebbet üzemelnek, ezáltal is kímélve a környezetünket, és nem csak a levegő tisztul, a zaj is sokkal kevesebb.

2. Élet két keréken

A UCC saját 80 darabos kerékpárflottát tart fenn 2019 óta. Célunk, hogy a munkatársainkat fenntartható, környezettudatos életmódra ösztönözzük. A kerékpárjainkat igénybe vehetik munkába járásra, hétvégi kirándulásokra, mellyel a környezetért és saját egészségükért is sokat tehetnek.

3. A legjobb üzlet a környezettudatos üzlet

Nem csak CSR programunkban törekszünk a környezetvédelemre: maga az üzletpolitikánk és stratégiai céljaink is szorosan követik ezt a célt. A UCC partnerei között szerepel a világ vezető megújuló-energiaforrás vállalata, és az elektromos autóipart is támogatjuk. Célunk, hogy a jövőben még több olyan vállalattal dolgozzunk együtt, akikkel megegyezik a perspektívánk és a környezet iránti hozzáállásunk.

4. Környezetvédő robotok? Igen!

Saját szoftverfejlesztő csapatunk nem csak üzleti szoftverekkel dolgozik, hanem erősen támogatják CSR kezdeményezéseinket is. Egyik különleges fejlesztésük a REbot – a világ egyik legelső környezetvédő chatbotja. Amint arról korábban is írtunk, a REbot játékos formában bíztatja a kollégákat arra, hogy kevesebb műanyagot használjanak a Műanyagmentes Július során. Az eddigi tapasztalataink szerint a környezettudatos, etikus magatartást a játék után is megőrzik munkatársaink.

Bízunk abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel többet tehetünk a környezetünk megóvásáért, és arra ösztönzünk másokat is, hogy ők is legyenek tudatosabbak a hétköznapi életben.


Tudj meg rólunk többet:
Weblap: https://unitedcallcenters.hu
Email: info@unitedcallcenters.hu
Tel.: +36 1 510 0056