„Ez a szektor életképes és fenntartható volt a pandémia idején is”

A Debreceni Televízió helyszíni riportja a DBSC Kerekasztal oklevélátadójáról

Tegnap a Hello Szakma - Út a jövőbe konferencián zajlott le a Debrecen BSC Kerekasztal akkreditált tanárképzési programjának oklevélátadója, ahol Szmolinka Zsolt képviselte a United Call Centerst. Az eseményről a Debreceni Televízió Napszemle című műsora is beszámolt, a riport nem sokkal a nyolcadik perc után kezdődik.

„A nemzetközi nagyvállalatok működését és a legújabb technológiákat is megismerhették azok középiskolai tanárok, akik elvégezték a Debreceni Egyetem és a Business Service Centers Kerekasztalának akkreditált továbbképzését. A 30 órás kurzust most a Debreceni Szakképzési Centrum újabb 12 középiskolai tanára végezte el. A hiánypótló képzési program célja, hogy a tanárok jobban megismerjék az üzleti szolgáltatószektort, így amellett, hogy növelhetik az ágazat elismertéségét, a különböző szakmák bemutatásával a diákok pályaválasztását is megkönnyíthetik. A továbbképzés résztvevői a Hello Szakma - Út a jövőbe szakmai kiállításon vehették át tanúsítványaikat.”

Szmolinka Zsolt, a United Call Centers ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az esemény kapcsán:

Biztos vagyok benne, hogy szélesíti azt a palettát, amely a karrierlehetőségeket biztosítja a tanulók számára. Tudni kell azt, hogy Debrecenben közel 5000 ember dolgozik ebben az üzleti szektorban, egész Magyarországon pedig körülbelül 50 000. Ez a szektor életképes és fenntartható volt a pandémia idején is, mi pedig azt szeretnénk, hogy a tanulók, a jövő nemzedékei ebben részt tudjanak venni, és lássák azokat a lehetőségeket, amik a szakmában rejlenek."

A Debreceni Egyetem hallgatói számára egészen decemberig minden szerdán lehetőséget biztosítunk Debrecen BSC Kerekasztal "Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban" című előadássorozatában. További információk korábbi cikkünkben!