Válts Családbarát Munkahelyre!

 

„Válts családbarát munkahelyre!” címmel először rendeztek állásbörzét Miskolcon munkavállalók és munkáltatók számára a Tudomány és Technika Házában a Női Erőforrás Család és KarrierPONT szervezésében. Az állásbörzével egybekötött munkakonferencián képviseletünkben Kozma Richárd operatív vezetőnk vett részt. Felhívta a figyelmet a rugalmas munkaidős foglalkoztatás lehetőségeire, valamint a családos kollégák munkaerőpiaci helyzetének javítására. Fókuszban a családbarát munkahely.

2017, avagy egy Családbarát munkahely

Szemléletváltás:

A UCC 2017-ben az év Családbarát munkahelye lett. Kozma Richárd így fogalmazott a konferencián:

„250 munkavállalóval dolgozunk, amelynek 70%-a női munkavállaló. Sok esetben kismamákról, kisgyermekes anyukákról van szó, számukra a legfontosabb a gyermekük, mint minden szülőnek. Igyekszünk a részükre olyan megoldásokat nyújtani, ami megkönnyíti a hétköznapjaikat. Ennek kapcsán rugalmas időbeosztással foglalkoztatjuk a kismamákat, kialakítottunk a gyermekeik számára egy játszószobát, ahol szakképzett gondozó mellett lehetnek, aki különböző játékos feladatokkal szórakoztatja őket, fejleszti készségeiket.”

Aki a United Call Centers-nél dolgozik, boldogan tér be munkahelyére, és hatékonyan végzi a munkáját. Ezt viszont csak úgy lehet elérni, ha munkavállalók biztonságban érzik magukat a munkahelyükön és nem kell aggódniuk a gyermekeik miatt.

A szervezők kiemelték, legfontosabb céljuk, hogy a szemléletváltás a munkáltatókban elinduljon. A családbarát munkahelyek számtalan előnnyel rendelkeznek nemcsak a munkavállalók, de a cégek számára is.