Környezettudatosság a UCC kerékpárjaival

 

A UCC-nél valljuk, hogy a környezettudatos gondolkodás nem csak szezonális kihívások alkalmával, hanem folyamatos tettek segítségével építhető be a mindennapjainkba. Sikeresnek akkor nevezhető egy vállalat társadalmi felelősségvállalása, ha a kollégák számára az egészség- és környezettudatosság mindennapossá válik, így együttes hozzájárulással, odaadással, példamutató magatartással és mások motiválásával tudunk fellépni közösen egy jó ügyért. Hiszünk abban, hogy az élhető és tiszta környezet mindenki számára nélkülözhetetlen, ezért egészségünk megőrzése mellett igyekszünk mindent megtenni közvetlen környezetünk megóvásáért is.

A műanyagmentes július inspirálta kezdeményezésünk után a UCC eszköztárát 2019 őszén 80 új kerékpárral gazdagítottuk, amelyek munkatársaink mindennapi zöld, környezetbarát mobilitását és egyben egészségtudatosságát hivatottak szolgálni. A biciklik egyik legfőbb előnye, hogy környezetbarát, használata nem jár károsanyag-kibocsátással, csökken a zajártalom, és a kevesebb gépkocsi-használat miatt közvetve is csökken a szén-monoxid, szénhidrogén, és nitrogén-dioxid kibocsátás. A környezettudatosság mellett a kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást is gyakorol a szervezetre, kiválóan edzi a szív- és vérkeringési rendszert, nagymértékben javítja a terhelhetőséget, a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképességét egyaránt.

Célunk, hogy egy komfortos és környezetkímélő alternatívát biztosítsunk a mindennapi ingázáshoz, legyen szó a munkába járásról, irodáink közötti táv megtételéről, vagy Családbarát munkahelyként akár hétvégéi kirándulások kerékpár biztosításáról. Fontosnak tartjuk, hogy közösségi kerékpárjaink nem csak munkatársaink egészségéhez, de városunk egészség és környezettudatoságához is hozzájáruljanak. Kezdeményezésünkkel kollégáinkat és városi lakótársainkat is szeretnénk motiválni a környezettudatos közlekedésre, ugyanakkor felhívni a figyelmet a rendszeres mozgás pozitív élettani hatásaira.

Biztosak vagyunk benne, hogy kollégáink odaadásával és környezetünk iránti lelkesedésével ismét együtt járulhatunk hozzá a közös jó eléréséhez, ahogyan azt már számos alkalommal volt lehetőségünk bizonyítani.

A téli szezonban történő felkészítés és karbantartás után tavasszal indul a UCC kerékpárok programja. A projekt részleteivel kapcsolatban hamarosan újabb információkkal jelentkezünk.