Innovatív módszerekkel a környezetért

 

A műanyagmentes július mozgalom a környezetünket szennyező, lassan lebomló műanyagok visszaszorítása miatt született meg 2011-ben. Az egész világon évről évre népszerűbb mozgalom résztvevői egész hónapban mellőzik az egyszer használatos műanyagok használatát. Ilyen például a kávéspohár, a szívószál vagy a PET palack, amely elszemetelve akár 100 évig is szennyezheti Földünket.

Egyre súlyosbodó gondot jelent a szemét mennyisége, mivel évente közel 300 millió tonna műanyag kerül előállításra. Mára csaknem 269 ezer tonna szemét szennyezi az óceánokat, amely 1 millió tengeri madár és 135 ezer emlős pusztulásáért felelős évente. A mozgalom rávilágít, hogy az egyszer használatos műanyag mellőzése minden kényelmetlenség nélkül segít hozzájárulni az élhető környezet megóvásához.

Idén a UCC is csatlakozott a mozgalomhoz, hogy együtt tegyünk az ügyért, hiszen tudjuk, a környezetvédelem nem pusztán egyhónapos kihívásokon keresztül, hanem folyamatosan támogatható igazán.

Számunkra kiemelten fontos a megfelelő, tiszta környezet, így mindent megteszünk annak érdekében, hogy megóvjuk azt, mind az irodáink közvetlen közelében, mind pedig azon is túl. Lehetőséget nyújtva munkatársainknak egy új, innovatív felületen járhatnak el a környezettudatosság jegyében. Chatbot rendszereink segítségével interaktív, játékos formában vehetnek részt a mozgalomban, beállva a UCC és a társadalom céljai mögé, így egyénenként és munkatársakként is hozzátéve a közös jó eléréséhez.

Az eredmény borítékolhatóan előremutató lesz, hiszen kollégáink már többször is bizonyították odaadásukat, amikor segítségnyújtásról volt szó. Hisszük, hogy közös erővel és példamutató magatartással nagy eredményeket érhetünk el, innovatív módszereink pedig jelentősen megkönnyítik céljaink elérését.