Egy családbarát munkahely mindennapjai

 

2019 április 25-én XXI. századi mérleghinta - család és hivatás a mindennapokban címmel szerveztek konferenciát Miskolcon, amelyen a United Call Centers, azaz UCC, képviseletében Kozma Richárd operatív vezető is előadást tartott "Egy Családbarát munkahely mindennapjai" címmel.

Több témában a családbarát munkahelyek fókuszában

A témablokkok között szerepet kaptak a regionális karrierváltási lehetőségek, álláskeresési tapasztalatok, valamint a családbarát munkahelyek is. A United Call Centers a közelmúltban érdemelte ki a Családbarát Munkahely címet, amely egy újabb mérföldöket jelentett a vállalat életében. Cégünknél a mindennapokban is családbarát, munkavállalókat támogató szemlélet húzódik meg. A konferencia ezért remek alkalmat adott arra, hogy szemléltessük filozófiánkat. Az előadáson Kozma Richárd így fogalmazott:

"A hivatalos Családbarát munkahely címünk előremutató, örülünk a kitüntetésnek, hiszen számunkra a család és a hivatás egyensúlya rendkívül fontos. A cím mögött egy olyan munkáltatói szemlélet áll, amely szerintünk nélkülözhetetlen a mai világban. Számunkra ez nem a programokról szól, bár sok van belőlük, nálunk az odafigyelés, a szemlélet kerül igazán fókuszba."

A kiegyensúlyozott munkavállaló jobban teljesít

"Ha az adott kollégának nehézségei is vannak, számíthat ránk. Ez nem belső kényszer vagy külső nyomás, a célunk mindig is az volt, hogy olyan helyet teremtsünk, ahol mindenki jól érezheti magát. A boldog, kiegyensúlyozott munkavállaló jobban teljesít. Aki a munkahelyén rosszul érzi magát, az otthon is hasonlóan fog érezni, és fordítva - amit megtehet a munkáltató, azt meg is kell tennie, hogy a munkahely és család harmóniában legyen egymással. A hozzáállás a lényeg, a jóindulat és persze a szeretet. Reflektálni kell a munkavállaló problémáira, támogatni kell, pl.: rugalmas munkaidővel. Mindez egyébként a munkáltató üzleti érdeke is."

- összegezte gondolatait Kozma Richárd.

Hiszünk abban, hogy a munkavállaló érték, így az üzleti érdekek és a munkavállalói elégedettség jól megférhet egymás mellett. Bízunk abban, hogy a közeljövőben hasonló konferencián, előadáson mesélhetünk a UCC falain belül megtapasztalható Családbarát szemléletről, a cég sikeressége mögött húzódó filozófiáról.