Nemzetközi csapattal vesz részt a United Call Centers az idei Swimathon SZÁRAZON kampányban

A május 20-án kezdődött és egészen június 19-ig tartó Swimathon 2021 SZÁRAZON kampányban több mint 200 önkéntes „nagykövet” vállalta, hogy a karanténból, home office-ból, bezártságból kiszabadulva most a megszokottnál jóval többet sétál, túrázik, fut, biciklizik, evez, úszik, vagy bármilyen más sportágat, "emberi hajtású" mozgásformát választva teljesít egy egyéni kihívást, ezzel felhívva a figyelmet egy-egy jótékony kezdeményezésre.

A nagykövetek közt idén - közismert személyiségek, mint Litkai Gergely humorista, Nagy Réka „Ökoanyu” blogger, Epres Attila és Mertz Tibor színészek, Szepesi Nikolett olimpikon úszó és Borók Szabina, a Dikh Tv népszerű műsorvezetője, illetve orvosok, vállalkozók, zenészek, újságírók, fotósok és más munkahelyi közösségek - mellett a United Call Centers is képviselteti magát, nemzetközi csapattal, ahogy az egy több mint harminc országban jelen lévő vállalkozáshoz illik.

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében zajló négyhetes kampány adományaiból egészségügyi, szociális, oktatási, környezetvédelmi és közösségfejlesztő programok valósulhatnak meg. Van olyan projekt is, amelynek gazdái már dolgoznak a fejlesztésen is, miután pár nap alatt elérték az előzetes célösszeget, de természetesen mindenhol elkel a további segítség is. Bár az immáron itthon is hagyománnyá vált Swimathon adománygyűjtő kampányt ezúttal a szervezők nem tudták egy nagy közös uszodai rendezvény köré meghirdetni a pandémiás helyzet miatt, a négyhetes kampány így is nagy lendülettel kezdődött.

Ha összegyűlnek a kért támogatási összegek, számos jótékony kezdeményezés valósulhat meg: mentális segítséget kaphatnak a Covid-betegekkel dolgozó egészségügyi dolgozók, gyógyulást segítő kórházi kertet a csontvelő-transzplantált gyerekek és családjaik. Iskolás gyerekek érzelmi fejlődését segítő iskolai program indulhat, míg egy másik projekt nehéz helyzetben lévő családok gyerekeinek kínálhat ingyenes nyári programokat, illetve mozgásfejlesztő iskola-előkészítő táborba is várják majd a kisebbeket.

Kopcsó Balázs, a United Call Centers üzletfejlesztési területért felelős vezetője így beszélt a kezdeményezésről, és a UCC-csapat részvételéről:

„A United Call Centersnél mindig is erős hagyományai voltak a társadalmi felelősségvállalásnak, és a jótékony kezdeményezések támogatásának. Az egészségügyi szektor és a járványhelyzet során erőn felül teljesítő egészségügyi dolgozók kiemelten érintettek ezen a területen. Ha azzal tudjuk kifejezni hálánkat és szimpátiánkat, hogy egy kis mozgással teszünk a saját egészségünkért, és felhívjuk a figyelmet néhány jó ügyre, magunknak és másoknak is egyaránt jót teszünk.

Személyesen nekem is kitűnő kihívás a dolog, hiszen az elmúlt másfél évben a home office és a visszatérő korlátozások sok szempontból redukálták a lehetőségeinket a rendszeres mozgásra. Hozzám az úszás áll legközelebb, amire most nem volt lehetőség, így a Swimathon megfelelő motivációt jelent arra is, hogy ismét a mindennapjaim részét képezze a sport. Múlt héten már elkezdtem a bemelegítést, azóta már napi több kilométer intenzív mozgásnál tartok, és messze még a vége.”

A Swimathon kampányoldala: www.swimathon.hu A támogatható ügyekről részletesen itt lehet olvasni, a nagykövetek bemutatkozói itt láthatók.

Akinek módjában áll, hogy támogassa a United Call Centers csapatát, és rajtunk keresztül a MedSpot Alapítvány Arctalan Hősök kezdeményezését, felajánlást a következő linken tehet: https://2021.swimathon.hu/swimmer/ucc-csapata/