Haladó Kerékpárosbarát Munkahely a United Call Centers

Az idei évben tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely (KBT-KBM) pályázatot, amelyre összesen 67 munkahely és 46 település pályázott. A Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely fokozatot (kezdő, haladó,címnyertes) elnyert pályázók (közöttük a United Call Centers is) oklevélben, továbbá a címnyertesek egy falra felhelyezhető táblában is részesülnek, mindazonáltal erkölcsi elismerésként egy éven keresztül jogosultak használni a Kerékpárosbarát címet a fokozatot elnyert pályázók.

Sikeresnek akkor nevezhető egy vállalat társadalmi felelősségvállalása, ha a kollégák számára az egészség- és környezettudatosság mindennapossá válik, így együttes hozzájárulással, odaadással, példamutató magatartással és mások motiválásával tudunk fellépni közösen egy jó ügyért. Hiszünk abban, hogy az élhető és tiszta környezet mindenki számára nélkülözhetetlen, ezért egészségünk megőrzése mellett igyekszünk mindent megtenni közvetlen környezetünk megóvásáért is.

Az elismeréssel a közlekedésért felelős tárca arra ösztönzi az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.
A UCC a két miskolci irodája közötti közlekedéshez bővítette a tavalyi évben az ezköztárát 80 darab új kerékpárral, így lehetőséget biztosítunk a munkavállalóiknak a környezetbarát és egészségmegőrző közlekedéshez. A kerékpárparkunk bővítésével nem csak a munkavállalóinkat, de a város lakóit is ösztönözzük az egészséges, zöld közlekedésre.

A pályázat célja volt, hogy az önkormányzatok és munkahelyek e téren 2019-ben alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezését díjazza. Mindazonáltal a pozitív kerékpárosbarát példákat, megoldásokat felkutassa és tapasztalataikat feldolgozza, illetve mintaként átadja, továbbá, hogy a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza.

A UCC-nél hisszük, hogy a környezettudatos gondolkodásmód nem csak szezonális kihívások alkalmával és átmeneti időszakokban, hanem folyamatos tettek segítségével építhető be a mindennapi életbe. Biztosak vagyunk benne, hogy kollégáink odaadásával és környezetünk iránti lelkesedésével ismét együtt járulhatunk hozzá a közös jó eléréséhez, ahogyan azt már számos alkalommal volt lehetőségünk bizonyítani. A téli szezonban történő felkészítés és karbantartás után tavasszal indul a UCC kerékpárok programja.