Legfrissebb híreink

A „home office kiégés” ellen

A „home office kiégés” ellen

Mióta az egész világ összepakolt és hazament dolgozni, nagyon sokan próbálták ki azt az otthoni munkavégzést amit a UCC már 2008 óta gyakorol. Persze mindenki hallotta már a „home office” és a „szabadúszó” kifejezéseket. Azt is tudjuk, hogy nagyon sok előnye van, úgy mint stabil „munkaélet-magánélet” egyensúly, nagyobb hatékonyság, fokozott koncentráció, több idő a családdal és a kiskedvencekkel.

De vajon tudjuk-e, milyen buktatókat kerülhetünk el már a kezdetektől fogva? Ha még csak most van lehetőséged először otthonról dolgozni, miért is ne spórolnál meg magadnak sok-sok fejfájást. A United Call Centers régóta élen jár az otthoni dolgozókkal történő contact center megoldásokban, így most bátran adhatunk tanácsot hogyan is vágj bele.

1. Maradj edzésben

A call center az ülő emberek sportja, bárki bármit mond. Ha a munkád részeként napi 5-8 órát a gép előtt ülsz, muszáj fittnek maradnod. Próbálj edzeni otthon is, például segíthet akár az aerobic vagy a jóga is. A YouTube-on eddzős videók garmadájával találkozhatsz, válassz egy szimpatikusat. Persze, ha csak megnézed az nem ér! 🙂

2. Táplálkozz tudatosan

A kiegyensúlyozott élet alapja a kiegyensúlyozott étrend. Étkezz változatosan, lehetőség szerint minél több zöldséget – egy brokkoliba még senki sem halt bele. A munka hevében könnyű elfelejtkezni az étkezésről, de próbáljuk megtartani a rendszerességet, legalább napi háromszor. Az ügyfélszolgálat és a telesales szellemi munkavégzés, amihez szintén sok energia kell.

3. Beszélgess online

Maradj kapcsolatban a csapattársaiddal és kollégáiddal. Könnyű lemaradni kivel mi újság ha csak a munkára fókuszálsz. Pár rövid üzenet (vagy cicás GIF) a közös chatben, ahol segítséget is kérhetünk, kérdezhetünk is, és máris színesebb a napunk. Legyél csapatjátékos!

4. Oszd be az idődet

Nagyon fontos, hogy minden feladatra jusson idő. A legtöbben nem szeretünk este hat után is dolgozni, főleg pénteken. Mindennek a kulcsa a jó időbeosztás, erre már számtalan app és program létezik, de akár az Outlook vagy a Gmail is megteszi. Az emlékeztetők segítenek elkerülni a halogatást is, könnyebben szabadulsz az „ejj, ráérünk arra még” csábító gondolatától.

5. Töltődj fel

Ha a munkahelyed és az otthon egy csapásra eggyé válik, hajlamos lehetsz túldolgozni magad. Gondoskodj magadról, adj időt a regenerálódásra magadnak. Ha lehet, tedd a munkahelyi géped külön szobába, így amikor belépsz Te is a munka lelkiállapotába kerülsz. Amikor viszont becsukod magad mögött az ajtót (legyen az fizikai vagy mentális), szakíts időt a pihenésre hogy újult erővel térhess vissza. Továbbá, munka közben érdemes lehet kizárni a zavaró tényezőket, legyen az a család vagy a cica.

Reméljük segíthettünk ezzel a pár ötlettel abban, hogy több sikerélménnyel vágj bele az otthoni munka világába. Az otthoni munkavégzés rengeteg lehetőséget rejt a kiteljesedésre és a karrierépítésre. Ez kifejezetten igaz a contact center szolgáltatásokra, hiszen itt kamatoztathatjuk nyelvtudásunkat, soft skilljeinket, és szinte csak egy számítógép, Internet, és egy fejhallgató kell.