Szeretet Sütigyár

Az adventi ünnepváró időszakban az egymáson segítés elsődleges célt jelent mindenki számára. A Vöröskereszt éppen ezen okból indította el a Szeretet Sütigyár elnevezésű akcióját, amelyhez a UCC csapata idén ismét csatlakozott.

Napjainkban egyre több a rászoruló család, akik sajnos néha még a megfelelő napi étkezést sem tudják megengedni maguknak. Szerencsére vannak olyan nonprofit egyesületek, akik önzetlenül kínálnak fel segítségnyújtást, és segítenek ezeknek az embereknek, családoknak átlendülni a mélyponton.
Ezek közé a szervezetek közé tartozik a sokak által ismert Magyar Vöröskereszt, akiknek áldozatos munkáját a UCC folyamatosan támogatja. Legyen szó véradásról, adománygyűjtésről, felelős foglalkoztatóként minden adandó alkalmat megragadunk, hogy felelősséget vállaljunk társadalmunkért.

Nem volt ez máshogy a Vörös Kereszt által megrendezett, Szeretet Sütigyár fantázianevű jótékonysági kezdeményezésnél sem, ahol a UCC harmadik éve vett részt. 2019-ben már 14 kollégánk vett részt a rendezvényen két alkalommal, mind a négy irodánkból, köztük Miskolcról és Debrecenből is. Kollégáink sikeresen átélhették a sütés és az adománygyűjtés élményét, lelkes munkájuknak hála idén rekordszámú mézeskaláccsal járulhattunk hozzá az esemény sikeréhez. Az eddigiekhez hasonlóan a mézeskalácsok eladásából összegyűlt bevétellel idén is a családok támogatása jelentette az egyetlen közös célunkat.

A miskolci adventi vásár nélkülözhetetlen szereplője a Szeretet Sütigyár, bízunk benne, hogy jövőre még több mézeskalács elkészítésével osztozhatunk társadalmi szerepvállalásukban.