Debrecen BSC Kerekasztal – Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban

Szerdán délután 16 órai kezdettel indul a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal "Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban" című előadássorozata. Az első részben, melyben az ágazat általános bemutatására kerül sor, Hosszu Róbert (NI) és Szmolinka Zsolt, a United Call Centers ügyvezető igazgatója tartanak előadást a Debreceni Egyetem hallgatóinak.

Az előadássorozat egészen december második szerdájáig tart, és a teljesség igénye nélkül olyan témák kerülnek majd szóba, mint üzleti modellek, struktúrák, vállalatirányítási rendszerek, munkajogi alapok, kommunikációs és prezentációs technikák, munkavégzés multikulturális környezetben, vagy épp virtuális csapatokban.

A most következő 10 hét rengeteg hasznos ismeretanyaggal szolgál majd mindazok számára, akik szeretnének karriert építeni az üzleti szolgáltató szektorban, vagy szeretnének később is hasznosítható információkat szerezni a fenti területekről.

Zsolt így fogalmazott a kurzusokkal kapcsolatban:

"A Karrieralapozó célja, hogy a debreceni egyetemisták közelebbről megismerjék a BSC Debrecen Kerekasztal működését, előnyeit, az üzleti szolgáltató ágazat sajátosságait, karrierlehetőségeit, és később, a pályaválasztáskor akár el is helyezkedhessenek ezen a területen.

Ez azért is fontos, mert a fiatalok ebben a szektorban akár tanulás mellett is tudnak munkát vállalni, tehát az már az iskolai évek alatt megtanulhatják a szakmai fogásokat, fejleszthetik a kompetenciákat különböző területeken, mint IT, ügyfélszolgálat, HR, pénzügy, vagy bármilyen más, az ágazathoz kapcsolódó szegmens. Tehát kitűnő ugródeszkát is jelent a karrierépítés szempontjából, de nem csak azt, hanem egyfajta jövőképet is, hiszen sokan később éveket töltenek el egy-egy hasonló tevékenységgel foglalkozó cégnél."

A United Call Centers más munkatársai is feltűnnek majd a Karrieralapozóban, hiszen október 13-án Kovács Norbert "Munkajogi alapok" kurzusán vehetnek majd részt az érdeklődők, október 27-én pedig Lőrincz Ákos közreműködik előadóként a "Kommunikációs technikák, munkavégzés virtuális csapatokban" című szemináriumon. Ákos egy friss fejleménnyel is szolgált a DBSC Kerekasztal kapcsán:

„A DBSC Kerekasztalt alkotó cégek szorosan együttműködnek a Debreceni Szakképzési Centrummal, így most már középiskolai szinten is elérhetők az előadásaink. Fontosnak tartjuk azt, hogy a diákok már az egyetem előtt betekintést nyerhessenek abba, milyen nemzetközi karrierlehetőségek vannak a városon vagy az országon belül.

Nagyon sok középiskolában már most is nagy hangsúlyt fektetnek az ilyen irányú képzésekre, a nyelvoktatásra, akár egyenesen kéttannyelvűségre, viszont a diákok ritkán kapnak első kézből információt arról, milyen a munkahelyi élet, hogyan tudnak érvényesülni, hogyan tudnak hatékonyak és sikeresek lenni, emiatt nagyon fontos bemutatni nekik a szektort. Dióhéjban azok, akik ezeken a képzéseken részt vesznek, és ezen a területen képzelik el a jövőjüket, átvitt értelemben kevésbé ugranak mély vízbe, hiszen már az iskolai éveik alatt megszereznek egy olyan stabil tudásanyagot, ami nemcsak megkönnyíti a beilleszkedést a munka világába, de segít a szakmai kihívásokra való felkészülésben is.

Ehhez kapcsolódik az akkreditált tanárképzési programunk is, melynek keretében nagyon sok olyan információt megosztunk a pedagógusokkal, amit jelenleg csak nagyvállalati környezetben használunk, de úgy gondoljuk, hogy segíthet fejleszteni az oktatást.”

A téma kapcsán még egy örvendetes hírről is beszámolhatunk. A Debrecen Business Service Center Kerekasztalt néhány nappal ezelőtt 3. helyezéssel jutalmazták az idei Emerging Europe Awards Future-Proof Education kategóriájában. Ákos ezzel kapcsolatban a következőket mondta:

„Azért is kiemelkedő fontosságú számunkra ez a 3. hely, mert magát a megmérettetést a világ vezető nagyvállalatai hozták létre, és általában véve minden évben rengeteg pályázat érkezik. Ha nem is nyertük meg a kategóriát, már ez az elismerés is óriási visszajelzés számunkra, hiszen nemzetközi, szakmai berkekből jelent visszaigazolást azt illetően, hogy jó úton járunk, és mások szerint is értéket teremt a Kerekasztalt alkotó kilenc vállalat együttműködése.”

A jelölésről és a díjról itt írtunk bővebben!  További információk a Debrecen BSC Kerekasztal weboldalán és Facebookján!