Véradás a UCC-ben

Véradás a UCC-ben - UCC

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete segítségével július 15-én újra lehetőségünk nyílt az önkéntes véradományozásra. A UCC csapata szívügyén viseli a véradás fontosságát, így minden alkalommal a lehető legtöbb segítséget nyújtva, örömmel járul hozzá a Magyar Vöröskereszt alázatos munkájához.

A szervezettel együttműködve az elmúlt évek során több száz embertársunk gyógyulását támogattuk elkötelezett önkénteseink segítségével. Folyamatos és lelkes hozzájárulásunkat a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat tavaly az „Év Védadóbarát Munkahelye” címmel ismerte el a Véradók Napja alkalmából.

Miért jó vért adni?

Az, hogy életmentő segítséget nyújthatunk embertársaink számára már önmagában tiszteletreméltó cselekedet, amely óriási örömmel tölt el bennünket. Azonban nem csak másokon segíthetünk, hiszen saját szervezetünk is meghálálja a véradással járó előnyöket.

A véradás értelmezhető ingyenes szűrővizsgálatként is, mivel az alkalmassági szűrés során olyan probléma vagy fertőzés is kimutatható, amely kockára teheti egészségünket.

A vérben lévő felesleges vas összefüggésbe hozható daganatos betegségek kialakulásával. Véradáskor a vér vasszintje csökken, ösztönözve a friss vörösvértestek képzését. A vérregeneráció jobb véráramlást biztosít, megakadályozva a zsír és koleszterin lerakódását az érfalakon, így csökkentve a stroke, szívroham és szívkoszorúér-betegségek kockázatát is.

Adományozz vért, adományozz életet.

Köszönjük szépen minden munkatársunknak az önzetlen segítséget, mellyel elősegítik mások gyógyulását és csapatunk társadalmi felelősségvállalását. Nagy örömünkre szolgál a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete alázatos munkáját segíteni. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is minden alkalmat megragadunk az együttműködésre.