United Call Centers

UCCtökjóverseny 2018

A 2017-es évben nagy népszerűségnek örvendett, a halloween alkalmából meghirdetett tökfaragó versenyünk. Akkor Ádám és Gábor műve érdemelte ki a kitüntető
„Év tökfaragó mesterszobrásza” címet. Ők egy Star Wars témájú töklámpással hódították meg a szavazók szívét.

Egyébként, tudjátok honnan is ered a tökfaragás hagyománya?

A Halloween szó az angol All Hallows, azaz Mindenszentek előtti estét jelenti. A kelta és ír törzsek a nyár végét, és egyben az újévet ezen a napon ünnepelték. Ekkor hódoltak a Napisten és a holtak ura előtt.

Ennek az ünnepnek a legismertebb jelképe az október végén látható számtalan töklámpás, azaz a Jack-lámpa. A tököket lehet viccesre, félelmetesre vagy cukira is faragni. A célja eredetileg az volt, hogy távol tartsa a gonosz szellemeket, és fényével utat mutasson a halottak szellemeinek, hogy azok hazajuthassanak.

Az előző év sikerességét látván úgy döntöttünk, hogy ideje megtalálni a legújabb tökfaragó generációt, így 2018-ban is életre hívtuk a UCCtökjóversenyt.

A beküldött szobrászköltemények egy héten keresztül versenyeztek egymással a UCC Facebook oldalán, és végül több mint 1300 szavazat után eldőlt, hogy az idei éveben Szepi remek alkotása birtokolhatja a győztesnek járó elismerést.

Szepi művét Venom „mosolygós” arcképe ihlette, így az ő figurája díszeleg a nyertes töklámpáson. Természetesen a többiek sem szenvedtek a kreativitás hiányában:

  • Kinga egy tündérnek;
  • Krisztián egy bagolynak;
  • Pálma egy szalmakalapos, horrorfilmbe illő töknek;
  • Peti a pokémonok leghíresebb tagjának, Pikachunak;
  • Timi és Patrícia szörnyen jó tököknek;
  • Imola pedig egy szellemes baráti társaságnak a képét faragta ki nekünk.

Amennyiben szeretnétek megtekinteni az összes nevezett töklámpást, nem kell mást tennetek, csak ellátogatni Facebook oldalunkra, ahol a fényképalbumok között megtalálható az idén versenybe küldött tökök mindegyike. A nosztalgiára vágyóknak pedig némi görgetés után a 2017-es művek is megtalálhatók, érdemes visszanézni őket is.

Végezetül, szeretnénk gratulálni Szepinek, a 2018-as „Év tökfaragó mesterművésze” címhez!

Jövőre újra találkozunk, addig is lehet gyűjteni az ötleteket, hogy 2019-ben újult erővel hódítsátok meg a szavazók szívét. 🙂

Hajrá UCC!