Távközlés Világnapja

1865. május 17-én került aláírásra Párizsban húsz ország – közöttük hazánk – képviselői által a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okmány. Ennek emlékére 1968 óta tartják meg a Távközlési Világnapot. A Távközlés világnapját 2006-ban nevezték át a távközlés és az információs társadalom világnapjává, melynek célja immáron arra felhívni a figyelmet, hogy az Internet és egyéb információs és kommunikációs technológiák milyen lehetőségeket jelentenek a társadalom és gazdaság számára.

A hírek, üzenetek lehető leggyorsabb célba juttatása minden korban stratégiai fontossággal bírt. A fényjelzések terén akkor következett be jelentős fejlődés, amikor a mozdulatlan fényjelek helyébe a tetszés szerint mozgatható fényforrás (fáklya, lámpa) lépett; az ilyen fényforrásokat tetszés szerinti módon és időközökben lehetett eltakarni vagy mozgatni és így mód nyílt arra, hogy a legbonyolultabb jelentéseket is eljuttassák rendeltetési helyükre. Évszázadokon keresztül - többek között- a fény segítségével továbbították a jeleket, az emberek jól látható helyeken (pl. hegytetőkön) gyújtott jelzőtüzekkel üzentek egymásnak. Másik módszer a hang, mely segít az információ áramlásban.

Általános vélekedés szerint Puskás Tivadar elvei szerint valósultak meg az első telefonközpontok 1878-ban Bostonban, majd 1879-ben Párizsban. Öccsével, Puskás Ferenccel 1881-ben megkezdte a Monarchia területén a telefonközpontok felépítését. Más nézőpont szerint a telefonálás feltalálója is egyben.

A távközlés és a telekommunikáció immáron az emberi élet fontos részévé vált. Folyamatosan fejlődő világunkban nehezen tudnánk elképzelni a mai modernitást, ha nem állna rendelkezésünkre egy megbízhatóan működő mobiltelefon, tablet, számítógép vagy az Internet. Mivel a kommunikáció rendkívül fontos a XXI. században, ezért a folyamatos fejlődésnek köszönhetően mára már a kapcsolattartás mindennapossá, gyorsabbá és átláthatóbbá vált.

A United Call Centers ennek a technológiának és fejlődésnek köszönhetően nyújt minőségi szolgáltatást partnerei részére az ügyfélszolgálat, az ügyfélkezelés, az értékesítés, illetve az ezekhez kapcsolódó üzleti tevékenységek területein, valamint foglalkoztat immáron Magyarországon közel 250 kollégát, világszerte home-based modellünk által 200 munkavállalót, akik több mint 30 nyelven állnak partnereink szolgálatában.

A UCC nem csak telefonhívásokat kezel, hanem összetett elemzések segítségével proaktívan keresi a szolgáltatásfejlesztési lehetőségeket. Mára már olyan digitális megoldásokat alkalmaz vállalatunk, mint például: telefonhívás, email, webchat, szöveges üzenet, social media, videó chat, chatbotok és robotikus folyamatautomatizáció (omni-channel és RPA modell) a hatékonyság növeléséért. Cégünk nemzetközi divíziója távmunka keretein belül biztosít szolgáltatásokat, neonomád életmódot folytató munkatársakkal, akik az ügyfélszolgálat, illetve telemarketing terén dolgoznak. Hova lehet még fejlődni? Napjaink legújabb lépcsőfokát az 5G jelenti, ami egy fél kilométeres sugarú területen akár egymillió eszköznek biztosít internet hozzáférést a jelenlegi hálózatnál nem sűrűbb antennarendszer segítségével. Ezt azt jelenti, hogy közeleg a pillanat, amikor tényleg minden eszközünk internetet használ majd. A technikai fejlődés napról napra egyre jobban életünk részévé válik, automatizált rendszereinkkel, chatbotjainkkal igyekszünk a globális információs társadalom fejlődéséhez hozzájárulni.