Szakmai beszélgetések a Campus Fesztiválon a Debrecen BSC Kerekasztal közreműködésével

 

Bár a járványhelyzet a tavalyi fesztiválszezont zárójelbe tette, idén már kezdünk visszazökkenni a szokásos kerékvágásba, így július negyedik hetében ismét megrendezték a debreceni Campus Fesztivált. A koncertek és off-programok mellett a rendezvény különböző érdekes előadásoknak is helyet ad, ennek keretében a Debrecen BSC Kerekasztal is a fesztivál nyitónapján, szerdán 17:00-tól “Miért éppen Debrecen?” címmel tartott szakmai panelbeszélgetést. A beszélgetés résztvevői Buga Bernadett (Head of HR, DIEHL Aviation), Németi Emánuel (Head of Operations, BT), Szakács Szabolcs (Site manager, transcosmos), Hosszu Róbert (NI Hungary Managing Director and Senior Director of EMEA Manufacturing) és Dr. Kovács Norbert (Head of HR & Legal, United Call Centers) voltak, moderátorként Lőrincz Ákos (Sales Professional, United Call Centers) működött közre.

Még napjainkban is jelentős az elvándorlás a kelet-magyarországi régióból, és bár Debrecen rohamosan fejlődik - amit a városban megtelepedő több tucat nagyvállalat is jelez - a főváros, illetve Nyugat-Európa nagyvárosai továbbra is erős alternatív jelentenek a fiatalok számára. A szakmai beszélgetés során sikeres, tapasztalt vezetők osztották meg tapasztalataikat arról, mi lehet a város vonzereje, mi az üzleti szolgáltatói szektorba való belépés kulcsa, és általában milyen tulajdonságok tehetnek valakit sikeressé, akár a szakmai-, akár a magánéletben.

Az idegen nyelvek ismerete mellett a kitartást, szakmai alázatot, csapatmunkát, és a kíváncsiságot emelték ki vendégeink, elsődleges karrierépítő elemekként. Ahogy szóba került, bár fontos az ambíciózus hozzáállás, nem szabad arra számítani, hogy egyből vezető pozícióba kerülünk. Fontos megélni a fejlődési periódust, hiszen “nem a cél a fontos, hanem az út, amit megteszel”.

A BSC szektor dinamizmusa és változatossága miatt a komfortzónából jelentős kilépést is jelent a nemzetközi környezetben való munka. Minden fiatalt tárt kapukkal, motiváló környezettel, és szakmai fejlődési lehetőségekkel és rekreációs, ösztönző programokkal várnak a vállalatok. Ahogy a beszélgetés záróakkordjaként megfogalmazták a vendégek, “semmit sem veszíthetsz, csak a félelmeidet”.

Az érdeklődők csütörtökön este 6 óráig, illetve szombaton 12 és 18 óra között kereshetik kérdéseikkel a Debrecen BSC Kerekasztal munkatársait a fesztiválon. További információk a Debrecen BSC Kerekasztal felületein, és a Campus fesztivál weboldalán!