Elindult a REbot kihívás következő fejezete!

A REbot segítségével másodpercek alatt teljesíthető feladatokkal avathatjuk napi rutinná a környezettudatosságot, a legjobb résztvevők pedig szeptember végén a jócselekedet öröme mellett most értékes ajándékokat is nyerhetnek!

Zöld chatbotunk július elejétől érhető el bárki számára, jelenleg három nyelven, magyarul, angolul és németül. Fő célunk továbbra is az, hogy megmutassuk, milyen apró változtatások vezethetnek egy fenntarthatóbb jövő felé, és bár nincsenek illúzióink azt illetően, hogy egy-egy nylonzacskó vagy pet-palack megspórolása mit is jelent globális szinten, hiszünk abban, hogy a szemléletformálás, és az egyén szintjén kezdődő változások elindíthatnak pozitív folyamatokat, hiszen cseppekből lesz a tenger.

Hogy ez mennyire így van, azt mindennél jobban mutatja REbot Zero Waste Shops Database története.

Egy perc alatt teljesíthető kihívásból csomagolásmentes boltokat tartalmazó adatbázis

A napi kihívások egyik válaszható feladataként a REbot résztvevői a játék során folyamatosan ajánlhatnak csomagolásmentes boltokat. Csak pár hét és néhány lelkes játékos kellett ahhoz, hogy az általuk beküldött címekből összeállítsunk egy több mint 60 üzletet tartalmazó adatbázist, melynek segítségével már közel 40 városban találhatnak ilyen típusú boltot azok, akiknek fontos a tudatos vásárlás. A folyamatosan bővülő, a tervek szerint több országra kiterjesztett REbot Zero Waste Shop Database-ben kereshetünk névre, országra, városra, és ha épp utazás közben szeretnénk hulladékmentesen vásárolni, egy kattintással elérhetjük bármelyik üzlet GPS-koordinátáit!

Várjuk az újabb résztvevőket - mostantól akár céges csapatok is indulhatnak a kihívásban!

További információk a REbot weboldalán és Facebookján

Kapcsolódó interjúk, edukációs anyagok a linkre kattintva!