DBSC Coffee Talk – Online nézhető a harmadik epizód!

 

Június 2-án „Élet az iskola után - Hogyan építsünk karriert?” címmel zajlott le a Debrecen BSC Kerekasztal Virtual Coffee Talk sorozatának harmadik epizódja, melyben Hadobás Barbara (Flowserve), Juan Arbelaez (DIEHL Aviation), Talal Khalid (transcosmos) és Szilágyi László (4iG) osztotta meg gondolatait az üzleti szolgáltató szektorban szerzett tapasztalatokról, előtanulmányokról, beilleszkedésről, az első lépésekről a munka világában. A beszélgetés moderátora Lőrincz Ákos, a United Call Centers munkatársa volt, akit arra kértünk, röviden összegezze, miért érdemes megnéznie az online is elérhető előadást annak, aki az élő közvetítésről esetleg lemaradt.

Mik a benyomásaid az eseményről néhány nap távlatából?

Kötetlen hangulatban beszélgetni szakmai témákról, továbbtanulásról, pályakezdésről mindig jó. A legfőbb érdekesség talán az volt, ahogy kibontottuk a négy vendég életútját, motivációit, mi vezette őket ebbe a szektorba, hogyan birkóztak meg a kezdeti nehézségekkel, az első akadályokkal. Úgy gondolom, ezeknek a tapasztalatoknak a megosztása mindenképpen hasznos azoknak a hallgatóknak, akik jelenleg még iskolapadban ülnek, és nem tudják, mire számíthatnak pályakezdőként két-három év múlva.

Tanulságos lehetett hallani arról is, milyen érzés nemzetközi környezetben dolgozni, hogyan illeszkedhetünk be, hogyan lehetünk sikeresek egy multinacionális cég munkatársaként, hiszen egy iskolához képest ez teljesen más közeget jelent. Nagyon sokféle emberrel kell együtt dolgozni sokféle országból, és szerettük volna bemutatni, hogyan lehet ezt jól csinálni.

Most debütáltál műsorvezetőként. Hogy érezted magad ebben a szerepben? 

Izgultam, ez talán látszott is, de nagyon izgalmas és érdekes élmény volt. A célom az volt, hogy kialakulhasson egy érdekes gondolatmenet, amihez minden vendégünk könnyen tud csatlakozni, és ami segít abban, hogy megosszák a hallgatósággal saját gondolataikat, élményeiket.  Bízom benne, hogy sikerült.

Mikorra várható a következő DBSC Coffe Talk?

A következő negyedévben jövünk a negyedik résszel. Annyit elöljáróban elmondhatok, hogy nem csak angol nyelven lesznek ilyen események, hiszen a Debrecen BSC Kerekasztal francia nyelven is tart egyetemi kurzusokat, és tervben van a német nyelvű kurzus is. Ezzel is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nyelvtudás mennyire fontos a mai világban. Nyár végére tervezünk hasonló szakmai eseményeket, remélhetőleg már élőben.

Ha a helyzet engedi, kicsit elengedjük a virtuális világot, de erről többet egyelőre nem árulnék el, a részletek időben kiderülnek majd.

További információk a Debrecen BSC Roundtable felületein!