Az egészségtudatosság jegyében

Sikeresnek akkor nevezhető egy vállalat egészségprogramja, ha a dolgozók, munkatársak számára az egészségtudatosság mindennapossá válik, ha a megvalósítás nem kampányszerű. Öröm, ha az egészséges életmód irányában tett vállalati lépések, elérik a célközönségüket, azok használata szokássá válik.

A munkahelyi környezet és az egészségtudatos tevékenységek

Általánosságban elmondható, hogy az energikus és hatékony munka mögött megannyi támogató elem áll, legyen szó fizikai munkavégzésről, vagy ülőmunkáról. A közösségi outdoor tevékenységektől kezdődően a szünetekben, egyénileg alkalmazható minimális nyújtó gyakorlatokig széles a paletta. Mivel életünk nagyrészét munkahelyünkön töltjük, így számtalan változót kell figyelembe vennünk. Annak érdekében tesszük, hogy ne csak fenntartsuk egészségi állapotunkat, hanem akár javítsunk is rajta oly módon, ahogyan azt munkahelyi környezetünk megengedi.

A United Call Centers a több mint húsz éves fennállása során több szinten és módon támogatta és támogatja dolgozóit, és minden alkalommal a felmerülő igényeknek megfelelően igyekszik biztosítani a kollégák támogatását. Akár az irodai környezetről, a családbarát szolgáltatásainkról, vagy éppen az egészségtudatosság, egészséges életmód egységeiről legyen szó. Tudjuk, hogy az egészséges munkahelyi környezet megteremtése és fenntartása a nulladik pont, ahonnan az alapok származtathatók. Irodáink, munkaállomásaink műszaki és higiéniai állapota kiemelkedő, a munkaeszközök pedig támogatják kollégáink munkavégzését.

Egyénre szabott lehetőségekkel a közös cél érdekében

2019-es vállalásunk, hogy minden eddiginél egyénre és vállalatra szabottabb támogatást nyújtsunk dolgozóink részére az egészségtámogatás területein. Olyan elemeket emelünk be felelős foglalkoztatói programunkba, amelyek minden szinten támogatást nyújtanak a munkavállalók részére. Tudjuk, hogy az egészséges munkakörnyezet kialakítása nem merülhet ki a növények telepítésénél, a jó irodai megvilágításnál és a kényelmes székeknél. Többre van szükség, kollégáink igényeit figyelembe vett, személyre szabott megoldásokra, amelyeket a szoros együttműködés során észleltünk, tapasztalaton alapuló visszajelzések formájában.

A közelmúltban elvégzett egészségprogramra vonatkozó igényfelmérésünk is bizonyítja, hogy a folyamatos fejlődésre van igény. A tevékenységeket a vállalati lehetőségek és a munkavállalói igények mátrixában érdemes végrehajtani. Megkérdeztük kollégáinkat például arról, mely területekre szeretnének több hangsúlyt fektetni (fizikai vagy mentális egészség, akár mindkettő). Természetesen  arról is, mi hátráltatja őket leginkább az egészségtudatos életmód kialakításában (idő-ismerethiány, vagy motiváció hiánya).

Honnan érdemes elkezdeni?

Az egészségtudatosság, mint minden más, az alapok ismertetése után alkalmazható igazán. Online és offline információs tájékoztatókkal, valamint a tudásanyagon túl eszközökkel is biztosítjuk kollégáink egészségtudatosság irányában tett lépéseit első körben (akár az irodákba kihelyezett turmixgépekkel, amelyekkel kedvenc gyümölcseiket, zöldségeiket készíthetik el pillanatok alatt, akár a közeljövőben indított hírlevelekkel). A továbbiakban a folyamatos visszajelzésekre reagálva tesszük mindennapivá egészségtudatos törekvéseinket. Programunk során tehát mind a fizikai, mind pedig a mentális egészségre hangsúlyt fektetünk, eredményeiről pedig különböző platformjainkon beszámolunk. Ezzel is motiváljuk a kollégákat, ahogy környezetünket is, jó példát mutatva a vállalati foglalkoztatói tudatosság területén.