AI-alapon fejleszti a Foxpost ügyfélszolgálati rendszerét a United Call Centers

Magyarország egyik legnagyobb, dinamikusan fejlődő kiscsomag-logisztikai szolgáltatója, a Foxpost a United Call Centers (UCC) céget bízta meg ügyfélszolgálatának üzemeltetésével. A megbízás a klasszikus operátori kiszolgálás mellett a UCC kezdeményezése nyomán mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatás fejlesztésére is kiterjed.

Az AI alkalmazásának első szakasza a leggyakoribb ügyfélszolgálati kérdéstípusok gyors, automatizált kezelését teszi lehetővé. Ezek közül is kiemelt részt képviselnek a csomagok státuszával kapcsolatos információk, amelyek kapcsán a rendszer a betelefonálót már a telefonszáma alapján azonosítani tudja, így képes várakozás nélkül, azonnal kezelni a megkeresést – érkezzen az akár a vevő, akár a feladó részéről.

„A non-stop kiszolgálást biztosító fejlesztés az AI-alapú Aiden virtuális rendszerre épül, amely több éves fejlesztéseink nyomán ma már képes hang- és szövegalapú ügyfélkiszolgálásra, valamint komplex adatelemzési folyamatok végrehajtására is – mondta el Juhász Zsolt Máté, a UCC ügyvezető igazgatója. – Alkalmazásával az ügyfélélmény növelése mellett a fluktuáció is csökkenthető, hiszen az operátorok az ismétlődő, leggyakrabban előforduló kérdések helyett az izgalmasabb és változatosabb feladatokkal foglalkozhatnak.”

A közelmúltban a UCC által közel félezer lakossági ügyfél körében elvégzett felmérésből az derült ki, hogy az ügyfélszolgálati kapcsolatok során a válaszadók 78 százaléka tartja azt számottevő vagy súlyos problémának, ha hosszan várakoztatják. A munkaidőn kívül nehezen elérhető szolgáltatást 48 százalékban tartották érdemi gondnak. E problémákat az AI-alapú megoldások képesek orvosolni, és erre egyre nyitottabbak az ügyfelek is: a felmérés szerint a válaszadók 71 százaléka már használt automata ügyfélszolgálati rendszert, és többségük arról számolt be, hogy ez a kontaktus azonnali megoldást eredményezett számukra.

A csomagautomaták alkalmazásával hazánkban az elsők között megjelenő Foxpost immár nyolcadik éve a legjobbra értékelt a csomagautomata szolgáltatók közül a GKID piackutató felmérésében. Népszerűségének egyik kulcsa a rohamosan emelkedő számú automatáik prémium helyeken való elérhetősége mellett az innovatív megoldásokra építő, digitális megoldások széles körét alkalmazó üzleti modelljében rejlik.

United Call Centers

A United Call Centers (UCC) a kiszervezett ügyfélszolgálati megoldások egyik piacvezető szolgáltatója. Tevékenységének fő profilja a többnyelvű ügyféltámogatás telefonon, emailen és chaten, az üzleti folyamatok automatizálása, valamint mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatások fejlesztése. Árbevétele 4 milliárd forint, magyar és külföldi munkatársainak száma 700 fő.

Az 1999-ben alapított, magyar tulajdonú UCC több mint 50 nyelven, 40 országban folytat tevékenységet. Megbízói körét olyan vállalatok alkotják, melyek saját területükön kiemelkedő minőséget képviselnek a telekommunikáció, élelmiszeripar, energetika, egészségipar, az e-commerce, illetve az e-mobility területén. Sikereinek alapja az állandó törekvés, hogy megbízóinak ügyfelei kiemelkedő ügyfélélményben részesüljenek az elérhető legfejlettebb technológiák segítségével.