A gyermekek jogainak világnapja

 

A gyermekek jogainak világnapját ünneplik november 20-án világszerte, így Magyarországon is. Büszkék vagyunk arra, hogy tagjai lehetünk az ENSZ égisze alatt működő Global Compact-nak. A UCC Felelős foglalkoztatóként, Családbarát munkahelyként támogatja és tiszteletben tartja a nemzetközileg elfogadott és kihirdetett emberi jogokat, melynek kiemelkedő része a gyermekek jogainak társadalmi fenntarthatósága.

Korábban is vállalati jótékonysági tevékenységünk egyik fő mozgatórugója volt a családok és a gyermekek támogatása. Ennek keretein belül hoztuk létre a UCC játszószobát, ahol a munkatársaink gyermekei nyáron felügyelet mellett lehetnek, és sok játékkal tölthetik az időt amíg szüleik dolgoznak. Az elmúlt években szerveztünk cipősdoboz-akciót, melynek keretén belül Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményét támogattuk karácsony előtt. A rászoruló családok gyermekeinek kiemelten fontos, hogy kerüljön valami a fa alá ami örömet okoz nekik. Tavaly karácsonykor történt az is, hogy a Ságvári Bóbita Bölcsőde és Óvoda részére számítógépeket ajándékoztunk, hogy játékos tanulással vezessék be az óvónők a gyermekeket az informatika világába. Idén ősszel pedig a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Fül-Orr-Gége, Fej és Nyaksebészeti Osztályát támogattuk játékokkal és szuperhősöket ábrázoló falmatricákkal. Az osztályon évente több ezer gyermek esik át mandulaműtéten, így sokat jelent nekik ha barátságos, vidám környezetben lábadoznak.

Szeretnénk ezen tevékenységeket hagyománnyá emelni, és a jövőben minél többet visszaadni a bennünket körülvevő közösségeknek. További híreinkért kövessétek Facebook, Instagram, és LinkedIn oldalunkat.