Ismételten véradással segítettünk

Ismételten véradással segítettünk - UCC

Nagy megtiszteltetés ért minket a 2018-as évben, a UCC megkapta az „Év véradóbarát munkahelye” címet, amelyről korábbi blogbejegyzésünkben említést tettünk. A véradás fontossága mindig is kiemelt volt számunkra, így az első helyek egyikén szerepel számunkra a társadalmi felelősségvállalás.

Számunkra ez az elismerés felelőséggel is bír. Elkötelezett, segítőkész csapatunk a 2019-es évben is mindent megtesz azért, hogy a gyógyulás érdekében a lehető legtöbbet nyújtsa. Március 6-án újra az önkéntes véradó székbe ültek a United Call Centers munkatársai.

Hogyan lehetünk önkéntes véradók?

Mielőtt vért adtunk, fontos volt megtudnunk, hogyan lehetünk önkéntes véradók, és milyen feltételeknek kell megfelelnünk mielőtt  a véradók székébe ülnénk. Aki vért adhat az...

  • ...18-65 év közötti, minimum 50 kilogramm súlyú egészséges felnőtt;
  • ... véradás előtti orvosi vizsgálaton kell, hogy megfeleljen;
  • ...korábbi véradása napjától legalább 56 napnak kell eltelnie mielőtt újra vért ad;
  • ...és érvényes TAJ kártyával, valamint személyazonosító okmánnyal kell rendelkezni.

Amennyiben a fent említett feltételeknek mind megfeleltünk, semmi akadálya nem volt, hogy kényelmesen elhelyezkedjünk a székben, és elkezdjük az önkéntes véradást. Körülbelül fél óra az az időtartam, míg a véradást segítő kollégák, kolléganők elegendő mennyiségű vért vesznek le az önkéntesektől. A véradás befejezése után mindenképpen javasolt egy 5-10 perces pihenőt tartanunk, mely alkalmával elegendő időnk nyílik, hogy a helyszínen elfogyasszunk 3-4 pohár vizet, ezáltal pótoljuk a véradás során keletkező folyadékveszteségünket. Gyakori kérdés a véradóktól, hogy évente hányszor adhatnak vért önkéntes formában. Nos, ez a férfiaknál maximum 5, a nőknél pedig maximum 4 alkalomra tehető.

A Magyar Vöröskereszt és a United Call Centers

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének segítségével, a március elején rendezett véradás alkalmával is több liter vért juttattunk el a rászorulók számára. Biztosak vagyunk benne, hogy az év hátralévő részében is minden lehetőséget megragadunk, hogy segítsük a Magyar Vöröskereszt munkatársainak áldozatos munkáját, akár újabb önkéntes véradás szervezésével, akár a szervezet által rendezett programokon való részvétellel, mint tettük azt a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretein belül is.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, és ne feledjétek, aki vért ad, életet ad!