REBot a Műanyagmentes világért

A műanyagmentes július mozgalom a környezetünket szennyező, lassan lebomló műanyagok visszaszorítása miatt született meg 2011-ben. Az egész világon évről évre népszerűbb mozgalom résztvevői egész hónapban mellőzik az egyszer használatos műanyagok használatát.

2018-ban a UCC is csatlakozott a mozgalomhoz, hogy együtt tegyünk az ügyért, hiszen tudjuk, a környezetvédelem nem pusztán egyhónapos kihívásokon keresztül, hanem folyamatosan támogatható igazán.

Chatbot rendszereink segítségével interaktív, játékos formában vehetnek részt a mozgalomban, beállva a UCC és a társadalom céljai mögé, így egyénenként és munkatársakként is hozzátéve a közös jó eléréséhez.

A kísérlet megmutatta, hogy könnyen és gyorsan tudunk Chatbotot építeni bármilyen kreatív feladatra. A projekt értékes visszajelzéseket nyújtott fejlesztőinknek, hasznos funkciókkal bővítettük szoftverünket. A UCC chatbotja képes teljeskörű ügyfélszolgálati és értékesítési feladatok ellátására, bármilyen nyelven, legyen az magyar, angol, német, holland, spanyol vagy bármely más nyelv. Bármilyen weblappal integrálható, és természetesen összeköthető Facebook oldallal is, így könnyen elérhető ügyfelei számára.

Kerékpármegosztás

A UCC-nél valljuk, hogy a környezettudatos gondolkodás nem csak szezonális kihívások alkalmával, hanem folyamatos tettek segítségével építhető be a mindennapjainkba. Sikeresnek akkor nevezhető egy vállalat társadalmi felelősségvállalása, ha a kollégák számára az egészség- és környezettudatosság mindennapossá válik, így együttes hozzájárulással, odaadással, példamutató magatartással és mások motiválásával tudunk fellépni közösen egy jó ügyért.

A műanyagmentes július inspirálta kezdeményezésünk után a UCC eszköztárát 2019 őszén 80 új kerékpárral gazdagítottuk, amelyek munkatársaink mindennapi zöld, környezetbarát mobilitását és egyben egészségtudatosságát hivatottak szolgálni. A biciklik egyik legfőbb előnye, hogy környezetbarát, használata nem jár károsanyag-kibocsátással, csökken a zajártalom, és a kevesebb gépkocsi-használat miatt közvetve is csökken a szén-monoxid, szénhidrogén, és nitrogén-dioxid kibocsátás.

A környezettudatosság mellett a kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást is gyakorol a szervezetre, kiválóan edzi a szív- és vérkeringési rendszert, nagymértékben javítja a terhelhetőséget, a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképességét egyaránt. Célunk, hogy egy komfortos és környezetkímélő alternatívát biztosítsunk a mindennapi ingázáshoz, legyen szó a munkába járásról, irodáink közötti táv megtételéről, vagy Családbarát munkahelyként akár hétvégéi kirándulások kerékpár biztosításáról.

Testi-lelki egészség

Fontos számunkra a munka és magánélet egyensúly, és munkatársaink életminősége. Ennek jegyében számos programot és rendezvényt alakítottunk ki, amelyek segítenek megőrizni családbarát szemléletünket, erősítik vállalati kultúránkat, és hatékonyabbá teszik a csapatmunkát.

A megszokott csapatépítő programok, és évzáró díjátadó eseményünk mellett nyáron ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítunk munkatársainknak, rugalmasan az igényeik szerint szervezzük beosztásukat, szakmai és soft-skill képzéseket biztosítunk a cég költségén, munkaidőben részükre.

Munkatársaink részt vehetnek, és bátorítjuk őket hogy csatlakozzanak jótékonysági programokhoz, legyen szó véradásról, adománygyűjtésről, a műanyagfelhasználás csökkentéséről, vagy a rendszeres testmozgásról.