Hogyan működünk?

More than a Contact Center

Innovatív üzleti modell, csúcstechnológia és fenntartható működés kéz a kézben a legmagasabb szintű ügyfélélményért

A United Call Centers 2008 óta úttörőnek számít az otthoni munkavégzés integrációjában. Egyedi üzleti modellünk lehetővé teszi, hogy ügyfélszolgálati megoldásokat biztosítsunk minden kommunikációs csatornán a világ bármely országában, nyelvén és dialektusában, kitűnően képzett szakemberekkel, a legmodernebb technológiai támogatással.

At-home modell

A 2020 óta tartó globális COVID-19 pandémia nemzetközi szinten hozta testközelbe az otthoni munkavégzést gyakorlatilag minden olyan ágazatban és területen, ahol nem elengedhetetlen a közvetlen fizikai jelenlét. Az ügyfélszolgálatok szektorában nem számít új keletűnek ez a modell, hiszen a decentralizált, adaptív üzleti rendszer fontos feltétele minden olyan szolgáltatásnak, amelyeknek alapvető eleme a rugalmasság és a megbízók igényeihez való alkalmazkodóképesség, illetve a redundáns infrastruktúra, ami védett bármilyen környezeti hatással, áramkimaradással, hálózati problémákkal szemben.

A United Call Centers egyedülálló megközelítésének köszönhetően képesek vagyunk ügyféltámogatásra a világ bármely nyelvén, ezzel korlátlan távlatokat nyitva megbízóink előtt. Üzleti modellünk lehetőséget biztosít a legkiválóbb tehetségek, vagy a bizonyos okokból a munkaerőpiac peremére szorultak integrálására és alkalmazására, és lehetővé teszi az igazságosabb, fenntarthatóbb és biztonságosabb munkavégzést.

Irodai munkavégzés

A klasszikusnak számító irodai környezetben is megbízóink rendelkezésére állunk ügyfélszolgálati megoldásainkkal és további szolgáltatásainkkal. Kiemelkedő infrastrukturát biztosító irodákkal rendelkezünk Budapesten, Miskolcon és Debrecenben, teljeskörű adatbiztonság, tűz- és munkavédelmi feltételek mellett.

A United Call Centers rutinos szakemberekből álló tréning csapata gondoskodik az egyes kampányokhoz kapcsolódó szakmai ismeretek átadásáról, a leendő operátorok felkészítéséről, míg legmodernebb eszközöket felvonultató technológiai háttérünk a maximális adatbiztonságot és szolgáltatásaink folyamatosan magas színvonalát biztosítja.

Implementáció

Az at-home modell és az irodai munkavégzés szinergiája számos előnnyel jár együttműködéseink során. Azon túl, hogy képesek vagyunk a világ bármely nyelvének vagy dialektusának támogatására bármilyen iparágban, a legmodernebb infrastruktúrának köszönhetően a szolgáltatások implementációja is sokkal gyorsabb - globális merítéssel néhány nap alatt megtalálható a megfelelő csapat, így egy új kampány néhány hét alatt elindítható. A rugalmas működési modellnek köszönhetően akár a hét minden napján, napi 24 órában képesek vagyunk ügyfélszolgálati feladatok ellátására. A költséghatékonyságról hívásszám alapján meghatározott on-demand szolgáltatásaink gondoskodnak.

Környezeti hatások

A hibrid munkavégzés nemcsak a szolgáltatásokra, de környezetre is kedvező hatást gyakorol. Munkatársainknak nem kell naponta autóba ülniük vagy tömegközlekedést használniuk, így cégünk ökológiai lábnyoma, károsanyag kibocsátása jóval kisebb, mint egy hagyományos brick & mortar rendszerben dolgozó vállalkozásé. A United Call Centers elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás és a mindennapi környezettudatosság irányában, ezért folyamatosan törekszünk a szemléletformálásra mind munkatársaink, mind partnereink, ügyfeleink körében.

Világszínvonalú, rugalmas szolgáltatásokra van szüksége? Egyéni igényei vannak? Lépjen velünk kapcsolatba!

Hogyan járulunk hozzá megbízóink sikereihez? Tudjon meg többet rólunk és szolgáltatásainkról!

További információra van szüksége? Keresse szakmai publikációinkat a UCC Press Roomban!