Legfrissebb híreinkPress Room

5 mód, hogy hatékony maradj otthon is

5 mód, hogy hatékony maradj otthon is

Manapság nagyon sokan ráébrednek, hogy otthon több a zavaró tényező mint az irodában. Ezért az otthoni munkavégzés azt is jelentheti, hogy kevésbé vagy hatékony, és több időt töltesz a feladatok megszervezésével, mint elvégzésével. A United Call Centers csapata 2008 óta dolgozik otthoni munkavállalókkal világszerte, így már jópár észrevételt tettünk azzal kapcsolatban, hogy lehet megtartani a hatékonyságot otthon is.

1. Vezess naptárat

Ha otthonról dolgozol, tervezz előre és egyeztess a családdal és barátokkal, hogy mikor vagy munkában. A Home Office nem ugyanaz mint szabadságon lenni, de ők ezt nem biztos hogy tudják ha nem ebben dolgoznak. Így sokkal jobban tudsz majd pihenni munka után, ha mindent elvégeztél időben.

2. Tarts social media-diétát

A Facebookon és más oldalakon könnyű elveszni az információtengerben. Az örökkévalóságig lehet görgetni a híreket és kommenteket. A barátok is tömegével küldhetik a vicces videókat, amiket muszáj megnézni „mert csak egy fél perc”.

Fontos kikapcsolódni, de tervezzük be mikor vagyunk szüneten, mintha csak a munkahelyen lennénk. Így jobban tudunk a munkára figyelni amikor „be vagyunk osztva”, és jobban figyelhetünk a baráti beszélgetésekre, amikor nem dolgozunk, így mindenki nyer.

3. Öltözz a sikerre

Csábító a macis pizsamában az ágy közepén laptopozni a párnavár tetejéről – hiszen elvileg úgyse látják. De ne engedjünk a kísértésnek. Az ruházat jelentősen befolyásolja a tudatállapotunkat, ha rendesen felöltözünk, sokkal komolyabban vesszük a munkát. Persze nem kell frakkban és csokornyakkendőben ülni, már egy ing és egy farmer is csodákra képes, és a webkamerát is bátrabban bekapcsolhatjuk így.

4. Levegőzz rendszeresen

A sötét szobában ülni egész nap nem sokat segít. Saját tapasztalatból is tudhatjuk, hogy jót teszi egy kis friss levegő, szükség van oxigénre és hogy átmozgassuk magunkat. A sok üléstől könnyen hátfájás, vagy komolyabb problémák léphetnek fel, és már egy kis szünet az erkélyen is segíthet elkerülni.

5. Legyél jelen

Ne tűnj el az online világ Bermuda-háromszögében. Könnyűnek tűnik lenémítani a telefont és megválaszolatlanul hagyni az emaileket, de a kollégáidnak nagyobb szüksége van rád, mint valaha. Az otthoni munkavégzés bizalomjáték: a munkatársak és a vezetők bíznak a lelkiismeretedben, hogy jól végzed a munkád. Az otthoni munkavégzés nagy felelősséggel jár – háláljuk meg a belénk vetett bizalmat.

Kövessetek további ötletekért hogyan lehettek sikeresek és kiegyensúlyozottak a Home Office környezetben is, éppen úgy vagy jobban mint azelőtt.
https://unitedcallcenters.hu/5-egyszeru-trukk-a-home-office-kieges-ellen/